Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Designerskie meble >

Witam a co myślicie o takim rozwiązaniu jak inteligentne systemy w domu?...

Alerops, 23.10.2017 | czytaj dalej


Zdrowe koktajle >

My prawie codziennie pijemy takie koktajle owocowo-warzywne, najłatwiej w ten sposób przemycić...

jarzebinka, 23.10.2017 | czytaj dalej


Blog >

Wpadlam na pewien pomysl zwiazany z moja pasja czyli gotowaniem. Chcialabym stworzyc...

kamilawroc, 22.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1976, wpisów: 29964
najnowszy wpis: 23.10.2017 11:20

Mamy 27185 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ 15 minut Jamiego

więcej >>

SylwiaH

postów: 14

02.06.2015 17:53

Te kostki to był pewnie product placement (lokowanie produktu), sponsor każe więc on raczej nie miał wyboru i musiał to zrobić. Warunki to sobie mogą celebryci stawiać, reszta musi się dostosować do wymogów rynku telewizyjnego.

___________
Obiektywne opinie o Vivus: Antyhaczyk: Opinie o Vivus. Pierwsza pożyczka...

myszsza

postów: 251

19.05.2015 18:17

rzviro napisał 19.05.2015 12:35:
Jeszcze pytanie co do przechowywania: lodówka czy temperatura pokojowa?
Ja trzymam w zamrażarce, jako że bez konserwantów, boję się ryzykować inne temperatury.
Zrób, bo pyszne. A zanim odparujesz, to rosół jest pierwszaklasa, dodaj 2 płatki świeżego imbiru pod koniec gotowania i szczyptę szafranu. Smacznego i pozdrawiam.
myszsza

rzviro

postów: 212

19.05.2015 12:35

Dzięki za przepis, a sarkazmu nie było ani odrobinki ani ciutciut :)
Z drugiej strony aż mi głupio, że sam na to nie wpadłem - takie to proste. Jeszcze pytanie co do przechowywania: lodówka czy temperatura pokojowa?

post edytowany 1 raz, ostatnio 19.05.2015 14:19

myszsza

postów: 251

18.05.2015 23:44

rzviro napisał 18.05.2015 21:37:
Fajnie. Mam prośbę: podpowiedz mi, jak robi się kostki rosołowe własnej ( domowej ) roboty. I nie chodzi mi o zamrożony jakiśtam bulion, tylko o prawdziwe kostki. Nigdy nie wnikałem w tego typu produkcje - a teeeraz mnie zaciekawiłaś. Czekam na pomysły....
Proszę uprzejmie, to nie pomysły tylko sprawdzony przepis: gotuję jakiś tam bardzo esencjonalny rosół, na kościach, drobiu i tłustej wołowinie, pieczonych kościach wołowych i cielęcych, warzywach no i oczywiście przyprawy. Ważne, by nie usuwać ani odrobiny tłuszczu. Po kilku godzinach gotowania odparowuję do konsystencji bardzo bardzo gęstej galaretki, po ostudzeniu rozsmarowuję ją na pergaminie i po 3-4 godzinach kroję w kostkę. Bardzo proste. Sarkazm był zupełnie niepotrzebny. Teeeraz może zrobisz saaam.

rzviro

postów: 212

18.05.2015 21:37

Fajnie. Mam prośbę: podpowiedz mi, jak robi się kostki rosołowe własnej ( domowej ) roboty. I nie chodzi mi o zamrożony jakiśtam bulion, tylko o prawdziwe kostki. Nigdy nie wnikałem w tego typu produkcje - a teeeraz mnie zaciekawiłaś. Czekam na pomysły....

myszsza

postów: 251

18.05.2015 19:21

rzviro napisał 17.05.2015 23:48:
Może i masz rację, ale to jest MOJE zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać......
Oczywiście, masz rację. ale dyskusja nie jest na temat własnego zdania, tylko używania kostek rosołowych. Widzisz, ja używam prawie wyłącznie tego, co sama zrobię, a kostki rosołowe robię sama. Niczym w składzie nie różnią się od tych ekologicznych, oprócz ceny. Miałam też w rękach angielską puszkę bulionu drobiowego i gdyby nie cena i niedostępność w naszych sklepach, nie chciałoby mi się robić samej. Pozdrawiam.

rzviro

postów: 212

17.05.2015 23:48

Może i masz rację, ale to jest MOJE zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać......

myszsza

postów: 251

16.05.2015 19:13

rzviro napisał 09.04.2015 19:22:
Wcześniej mogłem coś pominąć..... Dziś dojrzałem ten pominięty fragment iiiiii......Jamie spadł u mnie do poziomu dna. Jeśli taki kucharz używa kostek rosołowych - nie mam więcej pytań.... Zawsze walczyłem i walczył będę o jak największą naturalność przygotowywanych potraw ( bez tej gów.ianej chemii ), a tu taki zonk! No comments......
Są kostki i kostki. Dowiedz się, jakich używa Jamie i pisz o zonkach i poziomie dna, OK?
Prawdziwego zonka uskuteczniają znani kucharze w reklamach knorra. Pieniądz śmierdzi bulionetkami i gotowymi sosami.

post edytowany 1 raz, ostatnio 16.05.2015 19:15

SylwiaH

postów: 14

16.05.2015 14:08

Mnie się podoba

post edytowany 4 razy, ostatnio 02.06.2015 17:52

rzviro

postów: 212

09.04.2015 19:22

Wcześniej mogłem coś pominąć..... Dziś dojrzałem ten pominięty fragment iiiiii......Jamie spadł u mnie do poziomu dna. Jeśli taki kucharz używa kostek rosołowych - nie mam więcej pytań.... Zawsze walczyłem i walczył będę o jak największą naturalność przygotowywanych potraw ( bez tej gów.ianej chemii ), a tu taki zonk! No comments......

post edytowany 1 raz, ostatnio 09.04.2015 19:23

marysiak12

postów: 9

06.02.2015 15:29

Nie jestem obiektywna, bo absolutnie uwielbiam wszystkie programy i książki Jamiego, ale 15 minut to naprawdę udana produkcja. Świetne, zdrowe przepisy!

rzviro

postów: 212

20.02.2014 20:22

Gościu zna się na rzeczy....Ale te 15 minut, to tak trochę naciągane, bo ma przygotowane produkty i jest zawodowcem. Amator miałby z tym mały problem. Fakt,że jego pomysły są fajne.
Zresztą ja mogę w kuchni siedzieć i cały dzień ( jak mam czas-oczywiście ). Lubię eksperymentować i "cudaczyć".

Leesh

postów: 4

20.02.2014 15:35

Jamie Oliver jest moim kuchennym guru. Podziwiam go chyba za wszystko i uwielbiam każdy jego program. Nie dość, że sam ciągle się czegoś uczy i coś poznaje, to w dodatku pomaga innym. W programie "15 minut" pokazuje wszystko co potrafi. Można wyłapać wiele sztuczek, aby jak najmniej czasu spędzać w kuchni. Poza tym zwraca uwagę na kalorie. Najważniejsza jest dobra organizacja. Mając wszystko co potrzebne pod ręką, wiedzieć co chce się ugotować to przepis do sukcesu, a Jamie pokazuje że każdy potrafi. To mój najulubieńszy szef kuchni, pod każdym względem.

Antonio

postów: 1

20.11.2013 22:23

Ogladam programy Jamiego przez nc+
Czy jest możliwość oglądania tych programów w orginalnej wersji językowej - po angielsku?

pikadorcia

postów: 1

10.05.2013 07:40

szukam przepisu Jamiego na sałatkę cesarską. Była ostatnio w programie chyba numer 24, czy ktoś może mi pomóc?

BM402

postów: 8

17.04.2013 09:24

Jimi również zalicza się do mych ulubieńców.A w nowym programie wydaję mi się,że bardziej zwraca uwagę na kaloryczność dań,co bardziej zachęca mnie do proponowanych dań.Miłego dnia :-)

zibipap

postów: 11

13.04.2013 15:54

maxdundee napisał 12.04.2013 15:30:
ma ktoś przepis na piers z kurczaka z warzywami na kuskusie? albo link na youtube do odcinka? moze byc po angielsku
Wysłałem na PW

maxdundee

postów: 1

12.04.2013 15:30

ma ktoś przepis na piers z kurczaka z warzywami na kuskusie? albo link na youtube do odcinka? moze byc po angielsku

lola1313

postów: 1

04.04.2013 21:44

theme music jamie olivers 15
http://www.youtube.com/watch?v=XVeXvarhS8c

post edytowany 1 raz, ostatnio 04.04.2013 21:47

zibipap

postów: 11

02.04.2013 18:09

Jak ogarniasz angielski to na Youtube są wszystkie odcinki.Ewentualnie jak przepiszę swoje bazgroły to mogę podesłać

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.04.2013 18:23

ordynka

postów: 1

02.04.2013 16:01

Gdzie mogę znaleźć przepis z odcinka, który się ukazał wczoraj tj. 01.04.2013?

zibipap

postów: 11

02.04.2013 05:55

Za dużo to tych przepisów niestety niema,dopóki książka się nie ukaże to trzeba samemu spisywać :).Nawet na własnej stronie Jamie ma tylko ich 20

M_LADY

postów: 2

27.03.2013 16:30

a a a a i dziękuje za przepisy. czekałam na bułeczki z rybką:)

M_LADY

postów: 2

27.03.2013 16:29

Jamie jest niesamowity a jego 15 minut to cudowny program.
On potrafi hymmmm zdziałać cuda w kuchni.
Zawsze po jego programie jest bardzo głodna:-)

skull83

postów: 10

26.03.2013 20:36

Jamie to jest mistrzunio :) uwielbiam jego wszystkie programy, mam sporo książek i często korzystam z jego przepisów, szczeg. z kuchni włoskiej, bardzo proste i smaczne, a te na szybko są genialne, może nie zajmują faktycznie 15-20 minut, ale można poprzez rożne triki skrócić stanie przy kuchni ;)

Ola_D

postów: 308

19.03.2013 09:28

Dystrybutor udostępnił nam kilkanaście przepisów - będą pojawiać się na naszej stronie w dniu emisji odcinka, z którego pochodzą (zgodnie z warunkami licencji).
Pierwszy przepis już w najbliższy piątek.
Pozdrawiam,
OlaD

zibipap

postów: 11

19.03.2013 06:03

Witam

Jak będzie z dostępnością przepisów z programu ??