Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

ostatnio na forum >>

Przystawka z cukinii >

Uwielbiam wszelkiego rodzaju potrafi z wykorzystaniem cukinii. Dodatkowo jest to bardzo zdrowe...

temptinglook, 14.12.2017 | czytaj dalej


Pomoc w organizacji eventu >

Hej! organizuję imprezę kulturalno-sportową i poszukuję firmy, która pomoże mi w...

jasang, 14.12.2017 | czytaj dalej


Wasze ulubione herbaty >

Mi w ostatnim czasie najbardziej smakuje herbata https://moyamatcha.com. Ma charakterystyczny, ciekawy aromat,...

Kambelina, 14.12.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 2010, wpisów: 30162
najnowszy wpis: 14.12.2017 19:27

Mamy 27397 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ [b] Strucla Jabłkowa ze śmietaną [/b]

Anna Pacia

postów: 6

28.10.2010 23:56

Możesz mi podac sposób wykonania? :). Serdecznie pozdrawiam :).

Patrol955

postów: 3

16.05.2010 15:03

Strucla jabłkowa wzbogacona śmietanką imbirową jest lekka i wyjątkowo smaczna (niebo w gębie)
Składniki:
Ciasto:
*3 łyżki masła
*1 1/2 szklanki mąki
*2 żółtka
*szczypta soli
Nadzienie:
*70 dag kwaśnych jabłek
*5 dag siekanych migdałów
*10 dag rodzynek
*1 cytryna
*1/3 szklanki cukru
*1/2 mielonego cynamonu
Śmietana:
*1/5 litra śmietany kremówki
*1 łyżeczka imbiru
*1 łyżeczka cukru
*1 łyżeczka cukru pudru
obliczając cały czas w jakim to zrobimy to 2godziny i 40minut piecze się przez 40 minut temperatura w jakiej zapiekamy 225 stopni jeżeli chcecie zobaczyc jak się przy żądza to piszcie ja tu wszystko po kolei napiszę