oglądaj również w


(Secrets of a Restaurant Chef), program poradnikowy, USA, 2008, 19 x 30

Program dla wszystkich smakoszy i bywalców, którzy wątpią, czy można samodzielnie w domu przygotować dania godne najlepszych restauracji. Gospodyni programu Anne Burrell zdradza wyjątkowe przepisy i triki najlepszych szefów kuchni.

W swoim programie Anne postanowiła pokazać widzom jak przygotować dania, które są najczęściej zamawiane w restauracjach. Nie chodzi tu jednak o podstawowe przepisy, Anne jako szefowa kuchni podzieli się trikami, które stosują najlepsi z najlepszych. Przygotuje m.in. wyśmienite spaghetti bolognese, delikatnego i soczystego pieczonego kurczaka z cudownie chrupiącą skórką. W menu znajdą się także małże duszone z koprem włoskim, rewelacyjny okoń morski i tarta cytrynowa.

Z pomocą Anne wszyscy chętni nauczą się przygotować dania na tyle wysmakowane, że można je podać nawet specjalnym gościom, a jednocześnie na tyle proste, że można je przyrządzić wieczorem po pracy i zjeść na kolację.

gospodyni programu: Anne Burrell

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

myszsza 5 lat temu

To był taki żart. Też pozdrawiam.

Orel 5 lat temu

Za pośrednictwem tego tematu trafiłem właśnie tu na forum, nie zwróciłem zbytnio uwagi, że temat podstarzały troszkę. Także sorki.

Fakt, blog nie działa na razie ;-/

Pozdrawiam

myszsza 5 lat temu

Nie ma to jak odkopywanie wątku sprzed pół roku, by zareklamować swój blog :) nie do końca działający :)

Orel 5 lat temu

Polak potrafi :), nie ma to jak dogłębne analizowanie i rozbieranie na czynniki pierwsze jednego może nie do końca przemyślanego zdania ;)
______________
Pozdrawiam
Adam Orel
[link=Moje oświetlenie kuchni]http://aorel.weebly.com/kuchnia-sufitowe-swietlenie.html[/link]

Zeuzabella 6 lat temu

Nie, mancol68, Ty nadal nie zrozumiałeś.
Zdanie "Risotto jest znakomite i wszyscy mogą je zrobić." wcale nie odzwierciedla tego, co miała na myśli Gonzo. Chodzi o to, że: Risotto jest znakomite, ale proporcja dla bardzo wielu ludzi. lub jeszcze prościej: Risotto jest znakomite, ale z tej proporcji (z tej ilości podanych w przepisie składników) wychodzi go bardzo dużo.
Czy teraz to już jest dla Ciebie jasne?

Zdaję sobie sprawę, że sprawa nie warta jest rozdzierania szat, ale irytuje mnie, gdy ktoś nie potrafiący czytać ze zrozumieniem, wymądrza się, a przy okazji obraża bogu ducha winną osobę.

mancol68 6 lat temu

"jest pyszne, ale przepis jest dla tłumu" Spójnik "ale" kompletnie zmienia tu kontekst i sens, nadając mu negatywne zabarwienie.
Risotto jest znakomite i wszyscy mogą je zrobić. Inaczej, prawda?

myszsza 6 lat temu

Dla tłumu, znaczy dla dużej ilości ludzi. A teraz przeczytaj swój post. Nie komentuję.

agnsud 6 lat temu

"...ale przepis jest dla tłumu. Zrobiłam go, biorąc po połowie składników, a i tak było tego dużo."
Wyraźnie jest napisane, że wychodzi duża porcja. W domyśle - można nakarmić tłum ludzi.

mancol68 6 lat temu

Zainteresowało mnie w poniższym wpisie jedno zdanie: "Jest pyszne, ale przepis jest dla tłumu"
Zrozumiałem to w następujący sposób : P. Gonzo w swojej wyjątkowości zwróciła uwagę na tak plebejski przepis jak risotto z grzybami...i napisała o tym tłumowi który od czasu do czasu czyta to forum.
Jestem naprawdę pełen podziwu. Proszę jednak nie kalać się przepisami dla tłumu, bo mogłoby to zostawić zbyt głęboką rysę na tak wrażliwej psychice.
...a już miałem poprosić P. Gonzo o przepis na smalec ze skwarkami...

Gonzo 6 lat temu

Zainspirowana powtarzanymi ostatnio odcinkami, zrobiłam jej grzybowe risotto. Jest pyszne, ale przepis jest dla tłumu. Zrobiłam go, biorąc po połowie składników, a i tak było tego dużo. Do tego zrobiłam krewetki z boczniakami i szparagami. Boczniaków usmażyłam więcej (ponad kg), więc część dałam do risotto (w/g przepisu), a część zachowałam do krewetek. Zielone szparagi obrane i pokrojone na 2 cm kawałki wrzuciłam na osolony wrzątek i jak były już ugotowane ale jeszcze chrupkie przerzuciłam do osolonej wody z lodem (zgodnie z jej zaleceniami). Na patelnię z olejem i oliwą wrzuciłam zmiażdżone i pokrojone trzy ząbki czosnku i dwie pokrojone papryczki chilli, jak się zaromatyzowało, dodałam krewetki, a po chwili: szparagi, przesmażone boczniaki, trochę serka ricotta, śmietanę, i sól, pieprz, do smaku. Mój mąż wolał te krewetki z tagliatelle , ale danie jest naprawdę pyszne.

Inne programy prowadzącego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE