Blogerka, autorka książek i gospodyni programów telewizyjnych o tematyce kulinarnej.

Sarah Graham dorastała w Zimbabwe, gdzie jej rodzice prowadzą azyl dla lwów i działają na rzecz ochrony tego gatunku. Swoje dzieciństwo wspomina jako bardzo szczęśliwe i inspirujące. Wychowana wśród dzikiej przyrody stała się wrażliwa na jej problemy. Nauczyła się cenić lokalne składniki, mleko od własnej krowy i warzywa prosto z ogródka.

Ukończyła studia na University of Cape Town i prze kilka lat mieszkała w Kapsztadzie. Obecnie wraz z mężem i dziećmi w Johannesburgu. W 2010 roku zaczęła pisać bloga o gotowaniu: A Foodie Lives Here. Była pierwszą południowoafrykańską blogerką, która podpisała kontrakt z prestiżowym wydawnictwem Penguin Random House na publikację książki kucharskiej. Debiutancka „Bitten” ukazała się w 2012 roku i szybko stała się bestsellerem, co zachęciło Sarah do kolejnych publikacji. W 2013 autorka rozpoczęła swoją przygodę z telewizją, prowadząc autorski program „Sarah Graham gotuje w Kapsztadzie”, a w 2015 zrealizowała „Kulinarne safari Sary Graham”. Obie serie są doskonale znane również widzom Kuchni+.

Więcej programów tego prowadzącego obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE