Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej olej w rondlu i podsmaż boczek. Dorzuć pokrojone w kostkę: seler naciowy, marchew i cebule. Smaż na średnim ogniu do 10 minut, aż zmiękną.
Dosyp opłukaną soczewicę. Wlej wywar drobiowy. Doprowadź do wrzenia, przykryj i duś przez 45 minut, aż soczewica zmięknie, a wywar zgęstnieje. Dodaj kremówkę i kawałek masła. Dopraw pieprzem, posyp łyżką stołową posiekanej natki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA