Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych

Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 700 g świeżych korzeni lotosu
  • pokrojonych na 10-cm kawałki
  • 2 marchewki pokrojone na plasterki
  • 10 g korzenia imbiru pokrojonego na plasterki
  • 2 suszone chińskie czerwone daktyle
  • 2 ½ l wrzącej wody

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Lotos opłukać i obrać obieraczką do ziemniaków. Wodę doprowadzić do wrzenia, wrzucić żeberka wieprzowe, korzeń lotosu, marchewkę, imbir i daktyle. Gotować na ostrym ogniu dwie godziny, pod przykryciem, aż korzenie lotosu będą miękkie. Doprawić solą do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE