Zupa z kurczaka z makaronem

Zupa z kurczaka z makaronem
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.61)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do dużego garnka na zupę włożyć korpus kurczaka, udka i podudzia. Włożyć do garnka marchew, cebulę, selera naciowego, czosnek, listki laurowe i tymianek. Zalać zimną wodą tak, żeby przykryła wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odcedzić rosół, zachować kurczaka. Kiedy mięso wystygnie, oddzielić je od kości i z powrotem włożyć do zupy. Zagotować ponownie rosół i dodać warzywa według uznania. Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Włożyć makaron, gotować aż będzie miękki. Doprawić i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE