Zupa z cukinii, mleka i koziego sera

Zupa z cukinii, mleka i koziego sera
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Doskonałe trio (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Ilość osób:
3
Czas przygotowania:
10 minut

Przygotowanie:

Składniki
250 g cukinii
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
500 ml tłustego mleka
100 g sera koziego

Przygotowanie:
Umyć cukinię i obciąć końcówki. Pokroić na cienkie plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać cukinie. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu. Dodać czosnek, zanim cukinia się zrumieni i smażyć jeszcze kilka minut. Przełożyć cukinię do rondla, wlać mleko i zagotować.
Posypać serem kozim i podawać w ogrzanych miseczkach.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE