Zupa śródziemnomorska z kurczaka

Zupa śródziemnomorska z kurczaka
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podziel kurczaka na części: odetnij nogi, oddziel podudzia i pałki; odetnij skrzydła, odkrój piersi i podziel na pół. Włóż wszystkie części do dużego garnka, dorzuć liście laurowe. Wlej 3-4 l zimnej wody i doprowadź do wrzenia. Po paru minutach odszumuj. Zrób to dwukrotnie. Gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę. Odcedź wszystkie części kurczaka i szkielet. Przelej wywar do tego samego garnka. Gdy mięso wystygnie, oddziel je od kości. Odłóż mięso, kości wyrzuć. Do wrzącego wywaru dodaj cukinię, fenkuł, paprykę i cebulę. Dodaj pomidory, ciecierzycę, oliwki, czosnek, kuskus, oregano, tymianek, sól i pieprz. Gotuj, aż warzywa i kuskus zmiękną. Dorzuć kawałki mięsa, gotuj przez kilka minut, aż się podgrzeją.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA