Zupa selerowa

Zupa selerowa
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.81)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W czterolitrowym garnku podsmażyć cebulę na maśle, aż zacznie się karmelizować. Dodać selera, wywar z kurczaka, tymianek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Gotować aż seler będzie miękki, ok. 20 minut. Zmiksować zupę w blenderze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE