Zupa pho

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kulinarne safari (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- kość szpikowa
- ogon wołowy
- mostek
- ugotowany kurczak
- cynamon
- anyż gwiazdkowy
- kardamon
- suszona piaskówka (sandworm)
Przygotowanie:
Ugotować bulion. Sparzyć makaron ryżowy wrzątkiem i rozłożyć do miseczek. Obłożyć cienkimi plasterkami wołowiny, posypać siekaną natką kolendry, cebulą, szczypiorem, natką kolendry wietnamskiej. Zalać gorącym bulionem. Przed jedzeniem przyprawić bulion sokiem cytrynowym, bazylią, dodać kiełki fasoli i chili do smaku.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze