Zupa ogórkowa ze szczawiem

Zupa ogórkowa ze szczawiem
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • łyżka masła
  • 3 cebule szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1,5 kg ogórków kiszonych
  • 2 garście surowego szczawiu
  • 2 garście jarmużu
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • natka koperku
  • szklanka kwaśnej śmietany

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek pokrój i podsmaż na maśle, na patelni.
Połowę ogórków obierz ze skórki, a drugą połowę zostaw ze skórką. Wszystkie ogórki pokrój i dorzuć na patelnię.
Następnie podsmażoną cebulę, czosnek i ogórki włóż do blendera. Dodaj szczaw i sparzony w bulionie jarmuż. Wszystko zblenduj na jednolity krem i wlej do bulionu.
Zupę dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany koper. Do zupy podaj kwaśną śmietanę. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA