Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem

Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 250 g posiekanych porów
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 3 łyżki stołowe masła
  • 1 l żółtego kalafiora w różyczkach
  • 250 ml ziemniaków
  • obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1,25 l bulionu drobiowego
  • 2 kortlandy
  • obrane
  • bez gniazd nasiennych
  • pokrojone w plasterki
  • 60 ml śmietany 35%
  • posiekany szczypiorek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu smaż na maśle pory i czosnek do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj kalafiora i ziemniaki. Dolej bulion. Doprowadź do wrzenia, gotuj odkryte przez 10 minut. Dorzuć jabłka. Gotuj kolejne 10 minut. Zmiksuj na purée. Dolej śmietanę. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z grzankami z cheddarem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA