Zupa grochowa

Zupa grochowa
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 200 g łupanego grochu namoczonego przez 1,5 godz. w zimnej wodzie i odsączonego
  • 2 3 pokrojone cebule
  • 250 g golonki
  • 2,5 litra wody
  • 2 liście laurowe
  • 6 średnich marchewek skrojonych w drobną kostkę
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wrzucić wszystkie składniki do garnka. Powoli zagotować, odszumować i gotować na wolnym ogniu, aż groch zmięknie, przez ok. 1,5 godz. Wyjąć z golonki kość, a mięso drobno pokroić. Wrzucić mięso do zupy wraz z marchewką i gotować przez ok. 20 min. Posolić i popieprzyć.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE