Zupa grochowa

Zupa grochowa
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 200 g łupanego grochu namoczonego przez 1,5 godz. w zimnej wodzie i odsączonego
  • 2 – 3 pokrojone cebule
  • 250 g golonki
  • 2,5 litra wody
  • 2 liście laurowe
  • 6 średnich marchewek skrojonych w drobną kostkę
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzucić wszystkie składniki do garnka. Powoli zagotować, odszumować i gotować na wolnym ogniu, aż groch zmięknie, przez ok. 1,5 godz. Wyjąć z golonki kość, a mięso drobno pokroić. Wrzucić mięso do zupy wraz z marchewką i gotować przez ok. 20 min. Posolić i popieprzyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA