Zupa Cullen Skink

Zupa Cullen Skink
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Szef kuchni w wielkim mieście
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Boczek pokroić w 1 cm paseczki. Seler naciowy pokroić w cienkie plastry. Ziemniaki, marchew i brukiew pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę, posolić, żeby szybciej zmiękła. Można dodać nieco oleju lub oliwy, żeby masło się nie paliło. Kiedy cebula złapie kolor, dodać boczek i seler naciowy. Dusić na małym ogniu ciągle mieszając, aż wszystko zmięknie.
Dodać brukiew, ziemniaki i marchew. Dusić jeszcze przez 10 minut, żeby warzywa puściły smak. Od czasu do czasu mieszać. W tym czasie przygotować rybę: odciąć głowy i ogony, zdjąć skórę i delikatnie usunąć ości i ewentualnie mlecz. Mlecz można dodać do zupy na samym końcu lub wyrzucić.
Warzywa zalać bulionem i wymieszać. Zagotować i gotować na małym ogniu, aż ziemniaki i brukiew będą lekko twardawe, nie rozgotowane. Dodać mleko i śmietanę poczekać, aż ponownie się zagotuje.
Rybę podzielić na płatki, mlecz podzielić na małe kawałki i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Podawać przybraną dymką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE