Zupa – krem z łososia z kokosowym mleczkiem, kolendrą i pomidorami

Zupa – krem z łososia z kokosowym mleczkiem, kolendrą i pomidorami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotowanie:



Składniki:
około 1,5 kg odpadów z ryby na wywar
3 marchewki
1 por
2 ząbki czosnku
jeden seler naciowy
kawałek kopru włoskiego
kilka gwiazdek anyżu
kilka korzonków kolendry
2 pęczki posiekanej natki pietruszki i pęczek kolendry
mleczko kokosowe 400 ml
puszka pomidorów krojonych i karto przecieru
40 dag ulubionej ryby pokrojonej w kostkę
pasta sambal oelek lub papryczka chili
ewentualnie sok z cytryny


Przygotowanie:
Marchewkę, selera, czosnek, pora, kolendrę, anyż i odpady włóż do garnka po czym zalej około 3 litrami wody. Gotuj na małym ogniu 2h, odcedź. Bulion ponownie przelej do garnka, dodaj mleczko, pomidory, pokrojone ryby i połowę natki pietruszki oraz kolendry. Dopraw cytryną i chili. Po podaniu posyp pozostałymi ziołami.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE