Ziołowe racuchy antoniego worralla thompsona

Ziołowe racuchy antoniego worralla thompsona
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Zielnik Sophie Grigson (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Przepis


Ciasto na racuchy
100 g świeżego szpinaku
1 łyżka świeżego majeranku
pęczek natki pietruszki
100 g rukoli
pęczek bazylii
garść bułki tartej
garść drobno tartego parmezanu
2 garście tartej mozzarelli
1 czerwona cebula
1/2 pęczka drobno posiekanego szczypiorku
szczypta posiekanej suszonej papryczki chilli
ewentualnie kwiaty cebuli
1 jajko
olej roślinny
masło

Sos jogurtowy
500 g gęstego pełnotłustego jogurtu
garść mięty
2 małe ząbki czosnku
garść posiekanych suszonych moreli
sól i pieprz


Przygotowanie
Posiekane zioła zmieszać w misce z pozostałymi składnikami i wstawić na 30 minut do lodówki.
Wymieszać składniki sosu jogurtowego. Smażyć niewielkie racuchy na mieszaninie oleju z masłem i odkładać na kawałek papierowego ręcznika, żeby wsiąkł w niego nadmiar tłuszczu. Podawać racuchy z łyżką sosu jogurtowego.


© Sophie Grigson

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE