Ziemniaki gudżarati

Ziemniaki gudżarati
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 40 dag ziemniaków
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki proszku chili
  • sól do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 5-6 nasion kozieradki
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki sezamu
  • ¾ gałązki świeżej kolendry

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gotujemy całe ziemniaki, kroimy je w kostkę i dodajemy po łyżeczce kminu, kolendry i kurkumy, szczyptę chili, soli i wszystko razem mieszamy. Następnie wrzucamy na rozgrzany olej gorczycę, kmin i odrobinę kozieradki. Ziemniaki oblane tłuszczem obtaczamy w wiórkach kokosowych, ziarnie sezamowym i posiekanej kolendrze.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE