Ziemniaki faszerowane serem oka

Ziemniaki faszerowane serem oka
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.35)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 sporych ziemniaków do pieczenia
  • 2 szklanki sera oka (można zastąpić Port-Salut)
  • garść liści natki pietruszki
  • posiekanych
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piecz ziemniaki w temperaturze 200°C przez jakieś 45 minut, aż będą miękkie. Odstaw, żeby ostygły.
Obetnij czubek każdego ziemniaka (z dłuższej strony) wydrąż miąższ. Wymieszaj miąższ z serem i natką. Dopraw do smaku i rozgnieć. Napełnij masą wydrążone ziemniaki. Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż ser się roztopi, a ziemniaki będą gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA