Ziemniaki faszerowane salsą

Ziemniaki faszerowane salsą
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.119)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki do pieczenia
  • 1/2 szklanki Twojej ulubionej salsy
  • 1 szklanki startego cheddara
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz ziemniaki przez ok. 1 godz., aż ich miąższ będzie bardzo miękki. Gdy dostatecznie ostygną, odetnij wierzch z jednej strony. Usuń większość miąższu, pozostawiając go tyle, by nie uszkodzić skórki, a ziemniak zachował kształt. Zagnieć wydrążoną zawartość z salsą i serem. Umieść farsz z powrotem w skorupach napełniając je “z górką”. Piecz, aż nadzienie przybierze złoto-brązowy kolor.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE