Zielony chutney

Zielony chutney
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 80 g świeżej kolendry (liście i łodyżki)
  • 20 g świeżej mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • obrany i grubo posiekany
  • 2,5 cm korzenia świeżego imbiru
  • obrane i grubo posiekane
  • ½ małej cebuli
  • grubo posiekanej
  • 1-2 zielone papryczki chilli
  • wypestkowane i posiekane
  • 15 orzeszków pistacji
  • bez skorupek
  • posiekanych
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki wody
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować wszystkie składniki na gładką pastę i posolić do smaku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE