Zielone przyprawy Bajanów

Zielone przyprawy Bajanów
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes na Karaibach (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska

Składniki:

  • 1 grubo pokrojona cebula
  • mały pęczek dymki skrojony grubo razem ze szczypiorem
  • 2 obrane ząbki czosnku
  • 1 papryka chińska lub chili habanero
  • bez nasion i łodygi
  • 1 łyżka listków tymianku
  • 1 łyżka posiekanej natki
  • 1 łyżka posiekanego majeranku
  • 100 ml białego octu winnego
  • sok wyciśnięty z 1 limonki
  • 1 łyżeczka curry w proszku
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • szczypta mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować na grubą pastę cebulę, dymkę, czosnek i chili. Dodać zioła, ocet i sok z limonki. Ponownie zmiksować. Domieszać pozostałe składniki. Przykryć i wstawić do lodówki na tydzień przed użyciem, żeby smaki się połączyły. Można przechowywać w lodówce do pół roku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE