Zielona ostra salsa

Zielona ostra salsa
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 1 ½ szklanki pokrojonych w kostkę owoców miechunki peruwiańskiej (tomatillo) (około 240 g
  • 3 lub 4 zależnie od wielkości)
  • ½ szklanki drobno posiekanej cebulki dymki
  • 1 ½ szklanki drobno posiekanego czosnku
  • ⅓ szklanki drobno posiekanej ostrej papryki
  • ½ szklanki grubo pokrojonej świeżej kolendry
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • ½ łyżeczki grubej soli
  • 2 łyżki wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki w misce. Przykryć folią aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA