Żeberka z grilla w glazurze

Żeberka z grilla w glazurze
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Płat żeberek pokroić na pojedyncze żeberka, obgotować we wrzątku, wyjąć z wody, osączyć na papierowym ręczniku, ostudzić. Wymieszać w garnku wszystkie składniki glazury poza skrobią kukurydzianą, zagotować na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do minimum, wlać skrobię, wymieszaną z wodą i chwilę pogotować, aż sos zgęstnieje. Zdjąć garnek z ognia, przelać sos do miski. Włożyć obgotowane żeberka do miski, wymieszać, by pokryły się sosem (powinien być na tyle gęsty, by oblepiał żeberka). Przełożyć do płytkiej brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze około 150 stopni Celsjusza przez godzinę. Można też je upiec na średnio rozgrzanym grillu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA