Żeberka w sosie piwnym

Żeberka w sosie piwnym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
2 godziny, 20 minut

Składniki:

  • 4 kg żeberek wieprzowych

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pokrój mięso w kawałki tak, żeby porcja zawierała 3 żeberka. Włóż do dużego garnka z lekko osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia, zszumuj. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 45 minut. Odcedź i dostaw.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE