Przygotowanie:
Składniki:1 pierś z kurczaka
pomidory w puszce całe
jedna pieczarka
1 duża cebula
tymianek
cebula granulowana
rozmaryn
duży zielony ogórek
sól, pieprz
1,5 szklanki bulionu
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka tłuczemy na duży \"placek\". Smarujemy z obu stron solą i pieprzem. Na środek nakładamy skrojony jeden pomidor z puszki, pieczarkę oraz posypujemy granulowaną cebulką. Zawijamy i spinamy za pomocą wykałaczek. Na patelni podsmażamy cebulę następnie dorzucamy skrojoną resztę pomidorów, bulion, sok z puszki po pomidorach i na to wszystko nakładamy naszego nafaszerowanego kurczaka. Doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu przez 20 minut. Następnie wkładamy naszą potrawę do nagrzanego do
220 stopni C piekarnika, aby kurczak się przyrumienił. Podajmy go na ozdobnie skrojonych plastrach ogórka oraz polewamy reszta sosu z duszenia. Smacznie zdrowo i ekologicznie :)
Paulina Kuszlik
Dania mięsne
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze