Zawijane kanapki z rybą

Zawijane kanapki z rybą
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 3 filety z płaskogłowa
  • 2 łyżki pasty shiro miso
  • 1/3 filiżanki tahini
  • ½ łyżki soku z imbiru
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 kromki chleba górskiego
  • 4 arkusze nori
  • 2 garście kolendry albo młodego szpinaku
  • filiżanka ugotowanej komosy ryżowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę ugotować na parze. Podzielić na kawałki. Wymieszać pastę miso, tahini, sok z imbiru i cytryny. Jeśli trzeba, dolać odrobinę wody. Skropić rybę. Na kromkach chleba ułożyć arkusze nori. Wzdłuż brzegu ułożyć komosę ryżową. Na niej położyć rybę i zieleninę. Zwinąć w ciasne rulony. Tak przygotowane kanapki można zapiec. Podawać z cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA