Zapiekany grejpfrut

Zapiekany grejpfrut
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.70

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ściąć kawałki skóry z obu stron grejpfruta tak, aby po przekrojeniu stały. Przekroić na pół. Ostrym nożem odkroić cząstki od wewnętrznych błon. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Herbatniki grahama, cynamon, cukier i masło zmiksować w malakserze przez 10-15 sekund tak, aby powstały grube okruchy. Ułożyć połówki grejpfruta na blasze do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. Rozdzielić posypkę między połówki owoców i lekko przycisnąć. Zapiekać przez 12 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Podawać w temperaturze pokojowej.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE