Zapiekanka z makaronu, sera i włoskich kiełbasek

Zapiekanka z makaronu, sera i włoskich kiełbasek
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Zapiekanki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Gotuj makaron w osolonej wodzie, aż będzie niemal miękki, ale pozostanie niedogotowany. W dużym rondu podsmaż na brązowo kiełbaski i pokrój w plastry.
W tym samym rondku smaż na oliwie czosnek przez kilka minut. Dorzuć mąkę, wymieszaj. Dodaj pomidory i mleko, wymieszaj. Dodaj zioła i doprowadź do wrzenia. Dodaj sery i wymieszaj. Dodaj makaron i kiełbaski. Wymieszaj. Przelej masę do żaroodpornego naczynia. Piecz przez 30 minut lub dłużej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA