PRZEPISY NA KARNAWAŁPRZEPISY NA KARNAWAŁ

Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem

Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem
Oceń przepis:
55 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Czy na pewno umiesz gotować? 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki

Składniki:

Sałata:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną oleju. Przesmażamy pokrojony w kostkę boczek i kumpiak, po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dymkę i dynię.
Na drugiej patelni smażymy bakłażan pokrojony w plasterki. Mieszamy zawartość obu patelni, doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.
Przygotowujemy sos. W misce roztrzepujemy żółtka i śmietankę, doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy starty ser cheddar i przesmażone na patelni pozostałe składniki, na końcu dodajemy makaron i starannie mieszamy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE