Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem

Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem
Oceń przepis:
74 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Czy na pewno umiesz gotować? 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki

Składniki:

Sałata:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną oleju. Przesmażamy pokrojony w kostkę boczek i kumpiak, po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dymkę i dynię.
Na drugiej patelni smażymy bakłażan pokrojony w plasterki. Mieszamy zawartość obu patelni, doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.
Przygotowujemy sos. W misce roztrzepujemy żółtka i śmietankę, doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy starty ser cheddar i przesmażone na patelni pozostałe składniki, na końcu dodajemy makaron i starannie mieszamy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA