Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem

Zapiekanka carbonara z boczkiem, dynią i bakłażanem
Oceń przepis:
63 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Czy na pewno umiesz gotować? 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki

Składniki:

Sałata:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Na patelni rozgrzewamy masło z odrobiną oleju. Przesmażamy pokrojony w kostkę boczek i kumpiak, po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę dymkę i dynię.
Na drugiej patelni smażymy bakłażan pokrojony w plasterki. Mieszamy zawartość obu patelni, doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.
Przygotowujemy sos. W misce roztrzepujemy żółtka i śmietankę, doprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy starty ser cheddar i przesmażone na patelni pozostałe składniki, na końcu dodajemy makaron i starannie mieszamy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE