Zapiekane ziemniaki z serem

Zapiekane ziemniaki z serem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotowanie:

Skladniki:
1,5 kg obranych ziemniaków
¾ litra bulionu drobiowego
200 ml śmietanki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
masło
ser typu pecorino

Przygotowanie:
Ziemniaki pokrój w plastry i obgotuj w rondlu z bulionem i śmietanką. Dopraw i przełóż do formy. Przykryj papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 st C przez 45 minut.
Po upieczeniu zdejmij papier, posyp tartym serem i zapiecz pod grillem.

© Adam Chrząstowski

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA