Zapiekane pomidory po prowansalsku

Zapiekane pomidory po prowansalsku
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.69)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Wymieszać w misce bułkę tartą, ser, czosnek, natkę, oliwę, oregano i sól. W pomidorach wyciąć u góry dziurkę, wyjąć przez nią większość miąższu i pestek. Napełnić nadzieniem i ułożyć w brytfance 20 cm na 20 cm. Piec aż nadzienie będzie rumiane i pomidory zmiękną, ok 20-25 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE