Yorkshire pudding z tymiankiem

Yorkshire pudding z tymiankiem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • miarka mąki
  • 3 jajka
  • ¼ miarki mleka
  • sos z pieczeni
  • 3 gałązki świeżego tymianku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mąkę przesiewamy przez sitko, żeby stała się puszysta. Dodajemy do niej 3 całe jajka. Wlewamy ¼ miarki mleka i dodajemy posiekane listki tymianku. Składniki ubijamy trzepaczką na gładką masę poczym odstawiamy na pół godziny. Przygotowujemy formę do pieczenia babeczek. Na spód każdego otworku nalewamy odrobinę sosu z pieczeni. Następnie wypełniamy je ciastem, ale nie do końca (bo ciasto urośnie). Całość pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury dwustu trzydziestu stopni Celsjusza.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE