Wywar z warzyw

Wywar z warzyw
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 marchewki
  • ¼ kapusty włoskiej
  • ¼ selera
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • kilka gałązek lubczyku ogrodowego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela ang.
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Warzywa dokładnie umyć i obrać Wrzucić wszystkie do 2 litrów osolonej wody. Dodać zioła i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około godziny. Gdy wywar będzie gotowy odcedzić. Wywar z warzyw można zamrozić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE