Wywar z grzybów

Wywar z grzybów
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 3 dag suszonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela ang.
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

3 dag suszonych borowików lub podgrzybków namoczyć na noc w 2 litrach zimnej wody. Do tej samej wody dodajemy 1 małą opaloną cebulę oraz przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie i kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotować powoli na średniej temperaturze. Gotować pod półprzykryciem. Wywar z grzybów można zamrozić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE