Wyraziste guacamole

Wyraziste guacamole
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70

Przepis

Składniki:
3 nieprzejrzałe awokado, obrane i pozbawione pestek
1 duży pomidor, drobno pokrojony
1 dymka, drobno pokrojona
1 duży wyciśnięty ząbek czosnku
sól i świeżo mielony pieprz
¼ szklanki soku z cytryny
½ łyżeczki drobno posiekanego chili
1 łyżka posiekanych listków kolendry

Przygotowanie:
Awokado włożyć do miski i rozgnieść widelcem pozostawiając trochę grudek. Dodać pozostałe składniki zostawiając trochę dymki, kolendry i chili do ozdoby. Wymieszać. Doprawić do smaku. Przełożyć do miseczki, posypać dymką, kolendrą i chili. Podawać nie później niż 4 godziny po przygotowaniu.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE