Wołowina z woka

Wołowina z woka
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Przepis

Przygotowujemy wszystkie składniki. Obtaczamy cienko pokrojone plasterki wołowiny w mieszance soli, wody i skrobi ziemniaczanej i dodajemy odrobinę oleju arachidowego. Kroimy warzywa. Blanszujemy mięso przez minutę. Wrzucamy na głęboki rozgrzany olej i czekamy aż zmieni kolor. Mięso trzeba cały czas mieszać. Dorzucamy warzywa. Przyprawiamy solą, cukrem, sosem z ostryg i mąką ziemniaczaną. Podlewamy winem shaoxing oraz olejem sezamowym. Podawać natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE