Wołowina Wagyu

Wołowina Wagyu
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Posól i popieprz mięso ze wszystkich stron. Połóż na rozgrzaną patelnię odkrojony plaster tłuszczu z wołowiny. Gdy się wytopi, smaż na nim stek – minutę z każdej strony, aż się skarmelizuje. Przełóż mięso do marynaty i przekręcaj je, żeby ją wchłaniało. Pokrój je w plastry i podawaj z sałatką z makaronem soba. Po wierzchu polej wszystko marynatą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE