Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina

Wolno pieczony rostbef zobacz Wolno pieczony rostbef 2018-06-19 12:26:30
Wolno pieczony rostbef
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 750g rostbefu limusine
  • 1 butelka wina czerwonego pinot noir
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Mięso oczyść dokładnie z błon i powięzi. Popieprz i obsmaż z każdej strony na bardzo gorącym oleju. Wstaw do piekarnika o temperaturze 80 st. C i piecz do momentu aż mięso będzie miało w środku 54 st, C. W tym czasie wlej do rondla wino i zredukuj płyn o 90%. Upieczony rostbef krój w plastry, posól i polej winną esencją.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE