Włoskie kiełbaski

Włoskie kiełbaski
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce dokładnie wymieszaj mięso z solą, pieprzem, sherry, nasionami kopru włoskiego oraz natką pietruszką. Pozostaw do zmacerowania na 24 godziny, po czym ponownie wymieszaj. Nałóż masę do woreczka do dekorowania ciast i napełniaj mięsem kiszki. Kiełbaski nie mogą być za grube, ani za ciężkie. Po napełnieniu ugotuj albo upiecz na grillu. Surowe wytrzymują krótko, zwykle jeden dzień.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE