Wieprzowina char siu

Wieprzowina char siu
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

  • ⅓ szklanki sosu char siu
  • 2 pokrojone zielone szalotki
  • 1 łyżeczka przyprawy pięć smaków
  • 1 łyżka oleju
  • 450 g schabu wieprzowego
  • 1 łyżka miodu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso wieprzowe marynujemy pół godziny do 2 godzin w gotowym sosie char siu, z dodatkiem szalotki, przyprawy „pięć smaków” i odrobiny oleju. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Od czasu do czasu obracamy. Po upieczeniu gorące polewamy miodem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE