Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami

Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki:
40 szparagów, blanszowanych i przyciętych do długości 10 cm
30 g masła
4 wiejskie jaja (od kur z wolnego chowu)
1 garnek z wodą
60 ml ocet
sól morska i świeżo zmielony pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Doprowadź do wrzenia wodę i ocet. Ostrożnie wbij jaja do płynu. Powinny być gotowe po 2-3 minutach.
Postaw patelnię na ogniu, roztop masło. Podsmaż szparagi. Zaraz będziesz je podawał.

Podanie:
Ułóż 10 szparagów na każdym talerzu. Wyjmij jaja z wody i umieść na szparagach. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj natychmiast.

© 2012 Corey Roberts

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA