Wiejskie jaja w koszulkach, ze szparagami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 15 minut
Przygotowanie:
Składniki:
40 szparagów, blanszowanych i przyciętych do długości 10 cm
30 g masła
4 wiejskie jaja (od kur z wolnego chowu)
1 garnek z wodą
60 ml ocet
sól morska i świeżo zmielony pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Doprowadź do wrzenia wodę i ocet. Ostrożnie wbij jaja do płynu. Powinny być gotowe po 2-3 minutach.
Postaw patelnię na ogniu, roztop masło. Podsmaż szparagi. Zaraz będziesz je podawał.
Podanie:
Ułóż 10 szparagów na każdym talerzu. Wyjmij jaja z wody i umieść na szparagach. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj natychmiast.
© 2012 Corey Roberts
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze