Wędzony udziec sarny

Wędzony udziec sarny
Oceń przepis:
59 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj cukier z solą i saletrą i natrzyj nimi mięso. Umieść je w dużym naczyniu. Mikstura wyciągnie z mięsa wodę. Marynuj udziec przez godzinę, ale nie dłużej, bo zrobi się zbyt suche.
Opłucz je pod zimną wodą. Zostaw w wędzarni na godzinę i wędź w temperaturze 60-70°C przez godzinę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA