Wędzony udziec sarny

Wędzony udziec sarny
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj cukier z solą i saletrą i natrzyj nimi mięso. Umieść je w dużym naczyniu. Mikstura wyciągnie z mięsa wodę. Marynuj udziec przez godzinę, ale nie dłużej, bo zrobi się zbyt suche.
Opłucz je pod zimną wodą. Zostaw w wędzarni na godzinę i wędź w temperaturze 60-70°C przez godzinę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE