Warzywne pakory

Warzywne pakory
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przesiać obie mąki i przyprawy do miski. Dodać sok z cytryny i stopniowo wlewając wodę, zarobić gładkie, dość gęste ciasto. Odstawić na 10-15 minut. Dodać pozostałe składniki (oprócz oleju) i dokładnie wymieszać. Wkładać porcje ciasta łyżką na rozgrzany olej i smażyć partiami po 3-4 minuty, aż pakory nabiorą złocistego koloru. Podawać natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE