Warzywne pakory

Warzywne pakory
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przesiać obie mąki i przyprawy do miski. Dodać sok z cytryny i stopniowo wlewając wodę, zarobić gładkie, dość gęste ciasto. Odstawić na 10-15 minut. Dodać pozostałe składniki (oprócz oleju) i dokładnie wymieszać. Wkładać porcje ciasta łyżką na rozgrzany olej i smażyć partiami po 3-4 minuty, aż pakory nabiorą złocistego koloru. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA