Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym

Warzywa w cieście grochowo-kukurydzianym
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU bez glutenu (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mieszamy składniki na ciasto i odstawiamy na 10 minut, żeby mąka wchłonęła wodę. Sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco lejące tak, aby okleiło zanurzone w nim warzywa. Jeżeli nie jest, dodajemy więcej wody. W tym czasie przygotowujemy warzywa i rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy z obu stron na złoty kolor, dość długo, aby ciasto było chrupiące.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE