Warzywa smażone z makaronem

Warzywa smażone z makaronem
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia indonezyjska

Składniki:

  • 250 g suchego
  • chińskiego makaronu jajecznego
  • 3 łyżki stołowe oleju sezamowego
  • 4 rozkłócone jaja
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • 2 marchewki pokrojone w cienkie słupki
  • 150 g poszatkowanej kapusty
  • 1 łyżka stołowa Kecap manis (indonezyjskiego gęstego i słodkiego sosu sojowego)
  • 2 łyżeczki sosu chilli
  • 2 łyżki stołowe smażonych szalotek (bawang)
  • do podania
  • kiełki groszku cukrowego
  • do podania

Kalkulator wag i miar

Przepis

Makaron wsypać do żaroodpornego naczynia i zalać wrzątkiem. Ostawić na 5 minut lub do chwili, gdy zmięknie. Odcedzić. W woku na średnim ogniu rozgrzać łyżkę

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE