Vin d’Orange

Vin d’Orange
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przygotowanie:

Składniki:
4 pomarańcze z uprawy ekologicznej
laska wanilii
2 szklanki cukru
3 szklanki wódki
3 butelki różowego wina lub wina Riesling

do podania:
kostki lodu
woda gazowana

Przygotowanie:
Umyte pomarańcze pokroić razem ze skórką w cienkie plasterki, wrzucić do dużego, szklanego słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, wyjąć nasionka, wrzucić je razem ze strąkiem do pomarańczy. Dodać cukier i alkohol. Słoik szczelnie zamknąć, odstawić w ciemne, chłodne miejsce na przynajmniej 4 tygodnie. Przed podaniem odcedzić. Podawać z kostkami lodu i wodą gazowaną.

@Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA