Tuńczyk z figami i kaparami

Tuńczyk z figami i kaparami
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 24)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę usmażyć na bardzo gorącej oliwie. Przyprawić, zdjąć z patelni i odsączyć nadmiar tłuszczu. Na patelnię wlać trochę oliwy i zeszklić szalotki. Dodać figi, kapary i wino. Gotować, aż alkohol odparuje. Wlać bulion, melasę i dołożyć tymianek. Kiedy sos się zredukuje włożyć do niego rybę. Przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA