Trzej mędrcy wschodu

Trzej mędrcy wschodu
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Nancy Lam
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Przepis

Trzy żywioły (odc.6)

OBRANE I WYŻYŁOWANE KREWETKI

Marynata:
pół łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
1 płaska łyżeczka skrobii kukurydzianej
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka oleju
krewetki marynować pół godziny

WIEPRZOWINA POKROJONA W POPRZEK WŁÓKIEN

Marynata:
półtorej łyżeczki cukru
pół łyżeczki pieprzu
skrobia kukurydziana
Półtorej łyżeczki kolendry
łyżka sosu sojowego
pół łyżeczki kminu
łyżka oleju
wieprzowinę marynować godzinę.

KURCZAK POKROJONY W POPRZEK WŁÓKIEN

Marynata:
świeża kolendra utłuczona w moździerzu
pięciocentymetrowy kawałek świeżego imbiru
2 ząbki czosnku
płaska łyżeczka skrobii kukurydzianej
pół łyżeczki czarnego pieprzu
2 łyżeczki cukru
1 łyżka oleju
kurczaka marynować godzinę.

Przygotowanie:
Zamarynowane mięso wbić na szpikulce i usmażyć.

© Nancy Lam

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE