Truskawki z kruszonymi ciasteczkami

Truskawki z kruszonymi ciasteczkami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odkroić wierzchołek i koniuszek truskawek. (Powinno się z tych kawałków uzyskać około 1 ¼ szklanki.) Środki pokroić na plasterki i odłożyć na bok. Wierzchołki i końcówki przetrzeć razem z dżemem przez młynek do warzyw. Wymieszać z plasterkami owoców. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Przed podaniem włożyć ciasteczka do plastikowej torebki i rozgnieść wałkiem na grube kawałki. Rozłożyć okruchy do czterech pucharków. Rozłożyć połowę masy owocowej. Kwaśną śmietanę rozmieszać, aby była bardziej płynna. Polać nią owoce. Przykryć pozostałą masą. Przybrać gałązką mięty i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA